mandag den 10. oktober 2016

Bara kreativa tankar kan bygga en bättre världPå tisdag 18 oktober (bemärk ändrad datum!) kl 18:30 är det dags för höstens första dialogkväll.

Kvällen blir en workshop med serietecknare och konstnär Saskia Gullstrand med rubriken
"Kulturens visionära kraft" där vi önskar att sätta igång en kreativ dialog om våra visioner för
framtiden. Saskia Gullstrand skriver så här om sin workshop:

Alla människor kan skapa bilder och berättelser! 

Men hur kommer det sig att mänskligheten överhuvudtaget håller på med konst? Är konst en del av själens immunförsvar? Och vad händer om vi slutar skapa? Som barn ritar vi, leker, berättar historier av os själva, för att det är roligt. Samma förmåga kan vi hitta tillbaka till som vuxna. Under kvällen gör vi bilder tillsammans, för att prova nya berättelser om världen, nuet, det förflutna och framtiden. Kan vi använda tecknande och skrivande för att lägga märke till världen runtomkring, vad som händer i oss själva och i andra? Och hur sitter förmågan att drömma ihop med förmågan att förändra världen? Välkommen till en praktisk och rolig workshop i skapande, omställning och fantasi!

(Inga förkunskaper i teckning eller skrivande krävs. Även den som tycker att det är svårt och läskigt att skriva och rita, eller som inte har gjort det på mycket länge, är varmt välkommen!)


/Saskia

Om du bor i närheten av Norra Mellby i Skåne och intresserar dig för omställningsfrågor, då är denna kväll ett måste! Vi hoppas på roliga timmar tillsammans som kanske leder till nya insikter, vem vet?

Hoppas vi ses!

/Åsa & Trine

Ingen kommentarer:

Send en kommentar